\\ Home \ FAQ \ Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen.

Voor deelnemers:

Ik wil graag meespelen, maar ik heb niemand om mee samen te spelen / samen te komen naar StelLAN.
Geen zorgen! Op StelLAN speel je vanzelf samen en ontstaan al jarenlang vriendschappen. Dat is zo leuk aan een LANparty. Het is natuurlijk wél heel leuk om als clan/groep te spelen. Wij helpen je graag om bij een clan samen te voegen.

Wat heb ik nodig op StelLAN?
Een computer/laptop met scherm, een stoel, wat eten en drinken, iets om op te kunnen slapen en nog wat ditjes en datjes. Check hiervoor de checklist op stellan.nl!
Een console kan, mits het spel cross-platform ondersteund. Wij garanderen NIET dat dit ook daadwerkelijk werkt op StelLAN.

Welke spellen worden er gespeeld op StelLAN deze keer?
- Fortnite
- Rocket League
- Fall Guys

Help! Ik heb deze spellen helemaal niet!
Geen zorgen. Hier kun je zelf voor zorgen, of we helpen je tijdens het weekend. Maar je mag alvast voor het volgende zorgen:
- Installeer Steam, Hier kun je Rocket League en Fall Guys vinden (gratis)
- Check www.steampowered.com om Steam te kunnen vinden.
- Installeer Epic Games, Hier kun je Fortnite vinden (gratis).
- Check www.epicgames.com om Epic Games te kunnen vinden.

Wie mogen er komen op StelLAN
het evenement is alleen toegankelijk op vertoon van een geldige en goedgekeurde inschrijving. Zonder deze inschrijving is het schoolgebouw gesloten vanaf de reguliere sluitingstijd op vrijdagmiddag. Vanaf dat moment is het ook niet toegestaan om vrienden / vriendinnen of andere mensen uit te nodigen en de toegang tot de school te verlenen. De hoofddeuren van de school zijn gesloten en gaan alleen in geval van nood open. De enige manier op en af het terrein is de poort aan de rechtervoorzijde van het gebouw. Deze poort zit op slot en de deur gaat alleen open in overleg met de organisatie.
Er is op zaterdagmiddag een kijk moment. Dit moment is van 14:00 tot 17:00. In deze tijd gaan de deuren open en mogen ouders / broertjes / zusjes vriend of vriendin komen kijken wat je aan het doen bent. Of eventueel toch dat ene zakje chips brengen die je echt nodig hebt om te winnen. Na 17:00 gaat de deur weer dicht.

Voor Ouders :
We begrijpen als u als ouder van uw kroost vragen heeft wanneer deze thuis komt met de vraag of uw zoon/dochter naar een LANparty mag gaan.
Daarom hier wat informatie:

Een feest? Zo jong al? Op school nog wel?
Jazeker! Een LANparty is voor jong én oud. Het is een weekend lang gamen, met schoolgenoten in een veilige omgeving waarbij plezier voorop staat. Juist om samen het sociale aspect van gaming extra onder de aandacht te brengen. Van de slaapkamer af en strijden tegen het team dat 3 meter verderop zit.

En hoe gaat zo een weekend er aan toe?
- Ze worden door u op vrijdagmiddag om 18:00 afgedropt op het Stella Maris College.
- Ze sluiten hun computer aan op een aangewezen plek.
- Maken hun slaapplek alvast klaar voor de avond.
- Ze worden door de organisatie begeleid om samen te gaan spelen in de aula.
- We gamen door tot een bepaald tijdstip, dan is het tijd om te gaan slapen.
- Ze krijgen ontbijt en op zaterdag avond frietjes.
- Op zondag wordt na het ontbijt nog even gespeeld en op tijd gestopt om op te ruimen.
- En om 14:00 mag u uw voldane, doch enigszins vermoeide gamer komen ophalen. Nadat ze alles netjes hebben opgeruimd.

Een computer?
Een computer is toch wel het hoofd bestandsdeel van een LANparty. Hopelijk heeft uw kind zelf al een game-computer. Een laptop met een redelijke videokaart kan ook al voldoende zijn. Mocht U uw persoonlijke computer meegeven, zorg er dan voor dat er een backup is van uw belangrijke bestanden. Er kan altijd wel iets mis gaan.

Een Playstation/Xbox/Nintendo kan tegenwoordig met een computer samen gamen, dat heet Cross-Platform. De games die gespeeld worden op StelLAN ondersteunen dit, maar wij garanderen dit niet!

En wat kost zo iets?

De entree bedraagt 10 euro. Contante betaling is gewenst. Wat kleingeld/pinpas is altijd handig voor de snoepautomaat.

Wat is er nodig voor een weekendje StelLAN?
Zie de checklist op de website.

Gedrag
Wangedrag, in welke vorm dan ook, wordt NIET getolereerd op StelLAN. We stellen een zerotolerance beleid wat betreft (verbaal) geweld, agressie, baldadigheid en diefstal. Het is de bedoeling dat StelLAN een vertrouwde, gezellige en leuke samenkomst is en we behouden het recht om een deelnemer op welk moment dan ook de toegang te ontzien. Geef daarom bij de inschrijving ook contactgegevens van thuis mee zodat wij U als ouder kunnen bereiken wanneer dit nodig zou zijn.

Eten/Drinken/Drugsgebruik
Deelnemers worden voorzien van ontbijt en avondeten. Natuurlijk is zelf meegenomen chips danwel snoepgoed en drinken toegestaan op StelLAN. Hier geldt: snoepen met je maten, met mate.
Energydrankjes worden in feite afgeraden, maar niet verboden. De organisatie bepaald of een hoeveelheid te veel is en behoud zich het recht tot in beslagname en teruggave op zondag. In het verleden is gebleken dat deelnemers met trays arriveerden en dit hoort simpelweg niet de bedoeling te zijn.
Drank en drugs. Zerotolerance. Dit is een school omgeving. In beslagname en verwijdering van het terrein kan een gevolg zijn.

Wie is de organistatie?
StelLAN word georganiseerd door een team van docenten van het Stella Maris College in samenwerking met (oud)leerlingen. Het is een evenement van school en primair ook voor school. Er mogen wel deelnemers komen van buiten het Stella Maris College. Maar dit is alleen na aanmelding en akkoord vanuit de organisatie. Dit zijn meestal oud-leerlingen of oud deelnemers van andere evenementen.
De organistatie bestaat uit een divers team met mensen uit verschillende ervaringen en leeftijden.
Er zijn ten alle tijden minimaal twee mensen van de organisatie aanwezig en wakker. Deze mensen beschikken ook over een BHV certificering mocht er een incident zich voordoen.
De organisatie is te herkennen aan specifieke kleding en zit op een vaste plek in het midden van de zaal.

Ik heb verder nog vragen
Stel ze gerust, via mail op : organisatie.stellan@gmail.com of op vrijdagmiddag in de aula bij de organisatie.
Geef VOORAF eventueel belangrijke zaken voor de organisatie aan in de inschrijving van de deelnemer. (Voedselallergieen, gezondheidsklachten etc.)


Netwerk Uitleg:


Setup XP:

Setup Vista:

Setup Seven:

Netwerk Conflict:

Screenshots:


Applicaties:


Teamspeak 2:

Teamspeak 3:

DC++:


Woordenlijst:
© 2010 StelLAN - made by: archetta - Domanoc - emveedee - Maltar
Parsetime: 0.04122