\\ Home \ FAQ \ Netwerk Uitleg \ Netwerk Conflict
FAQ Netwerk Instellingen

Inhoudsopgave Setup XP Setup Vista Setup Seven Netwerk Conflict Screenshots

Indien er zich problemen voordoen met een netwerkconflict op Stellan, dan zijn er meerdere opties voor jou probleem.


1. Controleer je internetkabel, het kan zijn dat je een slechte kabel hebt gepakt.
Test het eens met een andere kabel bijvoorbeeld met die van je buurman. Als je kabel inderdaad stuk is kan je bij de crew een andere kabel te leen vragen.


2. Jij of iemand anders heeft het IP wat je gekregen hebt al ingevuld.
Als je na het instellen van je IP of na een tijdje een foutmelding krijgt dat je IP al in gebruik is, kan je de volgende stappen doorlopen om het op te lossen.
  • Jij hebt mogelijk het verkeerde IP ingevuld in je instellingen, controlleer het IP goed bij het invullen en vraag eventueel aan de crew of ze het je nog eens opnieuw kunnen geven.
  • Als de vorige stap niet geholpen heeft is de kans groot dat iemand anders gebruik gemaakt heeft van jou IP, neem dan contact op met de crew en hun zullen je dan verder helpen.

3. Netwerkbrug:
Indien je helemaal geen connectie krijgt en je hebt alles goed doorlopen, kan het zijn dat je PC in een netwerkbrug staat. Je kan de volgende stappen gebruiken om deze uit te zetten. Indien je twijfelt, vraag dan iemand met ervaring bv iemand van de crew.

Dit kun je op de volgende manier controleren:
  1. Ga naar je netwerkinstellingen (indien je niet weet hoe je dit moet doen, ga naar een van de setup opties hierboven, en klik daar de juiste OS aan!)
  2. Je moet de opties volgen tot aan de scherm met je LAN-verbindingen.
  3. Als hier een pictogram staat met 'Netwerkbrug' zorg dan dat je de gegevens in deze brug overneemt, en selecteer vervolgens de LAN-verbindingen die in de brug staan, en haal deze UIT de brug!

4. Switch:
Het kan voorkomen dat je hele clan/groep geen verbinding kan maken. Indien dit het geval is, is er een probleem in of met de switch. Hiervoor kan je al de volgende test proberen. Mocht dit niets oplossen vraag dan even een crew member.
  1. Controleer of de voedingskabel ingestoken is.
  2. Loop de netwerkkabels vanaf de switch na.
  3. Kan je wel onderling je clan members bereiken?

Verdere Problemen?
Voor verdere problemen wat niet opgelost kunnen worden, of kom je er gewoon niet uit.
Kijk of je clanmembers je op weg kunnen helpen, of meld je anders even bij de crew, we zullen dan proberen je weer op het juiste pad te krijgen.

Als je zelf twijfelt of niet weet wat je doet, ga dan niet proberen het op te lossen om problemen/ergernis te voorkomen.© 2010 StelLAN - made by: archetta - Domanoc - emveedee - Maltar