\\ Home \ FAQ \ Website Opties \ Forum
FAQ Website Opties

Inhoudsopgave Account opties Clan opties PM Systeem Forum

Forum:
Op deze pagina gaan we niet in op hoe het forum werkt of hoe je er een post op kan maken. We gaan er even vanuit dat iedereen al eens een forum gebruikt heeft. Wat we wel willen behandelen zijn een aantal huisregels en tips voor het gebruik van het forum. Hiervoor zetten we wat punten op een rij:

BB-code:
Met BB-code kan je de opmaak van je post aanpassen. Hiervoor kan je de knoppen boven het tekst veld van je nieuwe post gebruiken.
Hier volgen een aantal voorbeelden.

Code op het forum en resultaat:
[b]Vet[/b]
Vet

Code op het forum en resultaat:
[i]Cursief[/i]
Cursief

Code op het forum en resultaat:
[u]onderstreept[/u]
onderstreept

Code op het forum en resultaat:
[url=http://www.google.nl]www.google.nl[/url]
www.google.nl

De code is ook te combineren:
[u][b]Vet[/b] [i]Cursief[/i] en onderstreept[/u]
Vet Cursief en onderstreept


Algemeen gedrag:
Voor we beginnen eerst een beroep op je normen, waarden en gezond verstand.
Omdat je op internet zit betekend dat niet dat nu meer mag dan normaal. Houd het beschaafd en als je twijfelt of iets mag, stel je even de vraag of je dat in een openbare ruimte (school/werk/trein) ook zomaar kan zeggen.

Warez:
Praten over warez, in andere worden praten over illegale downloads van spellen/software. Willen we niet hebben op het Stellan forum, de dissusie wat wel en niet mag in combinatie met eventuele thuiskopie regel kun je beter ergens anders voeren. We willen hiermee niet afdwigen wat je thuis op je computer doet maar vragen je vriendelijk om het op het forum weg te laten.

Indien we toch iets zien zal een admin of een moderator je verzoeken dit niet te doen. En eventuele links verwijderen. Hierbij gaan we echt niet jagen achter iedere punt of comma dat op iets van warez hint. Maar indien we post met volledige instructies en links zien langs komen zullen we ingrijpen.

Mocht je toch met elkaar willen delen wat je allemaal hebt, dan willen we je wijzen op het feit dat er meerdere communicatie mogelijkheden zijn buiten het gebruik van het forum.


On topic:
Een topic word aangemaakt met een onderwerp voor ogen. Nu kan het gebeuren dat de discussie beetje bij beetje hiervan afwijkt. Maar probeer voor een totaal nieuwe discussie een nieuw topic te starten. Zo is voor iedereen duidelijk wat besproken wordt. Bijvoorbeeld als een topic gaat over de nieuwe datum vast Stellan. Niet de vraag gaan stellen of iemand je kan helpen met je nieuwe computer samen Stellen. Hiervoor maak je dus een nieuw topic.


Dubbel post:
Dubbel post is als dezelfde gebruiker kort na elkaar een post maakt in hetzelfde topic. Dit word meestal als storend en slordig gezien. Indien je een post net iets te snel hebt gemaakt kan je de reeks bestaande post aanpassen. Dit kan met de "edit" knop die je ziet bij je eigen post. Echter voorkomen is beter dan genezen dus voor je een post plaatst, kijk hem even goed na of erin staat wat je wilt zeggen en stuur hem dan pas door.


Flamen/Trollen:
Flamen en/of Trollen is proberen een ruzie uit te lokken op het forum. Dit is zeer storend voor de andere mensen die het forum lezen, probeer daarom elkaar mening te respecteren en niet een post te plaatsen waarop je kan verwachten dat je weer een snauwend antwoord terug krijgt. Een forum is nu eenmaal een plaats waar we elkaars meningen delen en het zal meer dan eens voorkomen dat we het niet allemaal eens zijn. Maar probeer je kritiek naar anderen te onderbouwen met een reden en vaker veel belangrijker een alternatief. En de kritiek die je ontvangt met een korreltje zout te nemen.

Indien het toch voorkomt dat het uit de hand dreigt te lopen zal een admin of een moderator ingrijpen.


Quote piramides:
Als je iemand post quote, neem je het antwoord van de vorige post mee in je post. Echter als je iemand quote die al iemand eerder gequote heeft krijg je een een dubbele qoute. Als je op die manier door gaat krijg je na een aantal post een zo genoemde quote piramide.

Dit maakt het gesprek op het forum er niet duidelijker op. Wat we je dan verzoeken ik om voor je blindelings iemand quote even de tekst aan te passen zodat alleen overblijft wat ook relevant is voor je post. In het geval dat mensen toch de hele post willen lezen kunnen ze altijd terug scrollen in het forum.


Moderators/Admins:
Moderators en Admins kunnen op het forum een aantal dingen aanpassen. Zo kunnen ze kwetsende berichten aanpassen of verwijderen. Een onduidelijke post of een post die de opmaak van het forum aantast aanpassen. Of een topic dat niet meer relevant is sluiten. Dit doen ze niet om iemand te pesten maar juist om het forum netjes te houden. Mocht er dus iets zijn wat je denkt dat niet klopt in het forum. Dan kan je altijd een post aanmaken waarin je vraagt dat een Moderator of Admin er even naar kijkt.


Slot woord:
Na bovenstaande hebben uitgesproken, hopen we dat je het forum met plezier kan gebruiken om je ideeлn, meningen en ook vragen met iedereen op stellan.nl kan delen.© 2010 StelLAN - made by: archetta - Domanoc - emveedee - Maltar