\\ Home \ Reglement


Reglement

1. Gedragsregels

Apparatuur:
Iedereen speelt op z’n eigen apparaat. Vanuit de organisatie zijn geen computers beschikbaar! Zijn je zaken niet in orde: we proberen je zoveel mogelijk te helpen. Lukt dat niet: jammer voor je!

Alleen met uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar mag je gebruik maken van de computer van iemand anders. Het is absoluut verboden om aan andermans spullen te zitten zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar. Dat geldt (dus) ook voor de servers, en de rest van de schoolspullen.

Tijd:
Het evenement duurt van vrijdagavond 6 uur t/m zondagmiddag 14 uur.

Opruimen:
Zondag wordt er tijdig opgeruimd. Iedereen helpt mee opruimen. De poort gaat pas voor ouders open als alles in orde is! Daarbuiten is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen werk- en slaapplek, zorg dat alles een beetje netjes blijft. Slaapplekken worden per clan toegewezen en zijn strikt persoonlijk. Het opruimen wordt gecontroleerd door Dice en/of Wislo die geven het sein: alles ok en veilig.

Roken:
Binnen het gebouw mag NIET gerookt worden.

Alcoholgebruik:
Alcoholgebruik is NIET toegestaan ongeacht leeftijd.

Vandalisme:
Vandalisme is ten strengste verboden, mocht de organisatie je betrappen wordt je per direct de poort uitgezet, en maatregelen getroffen.

Aanstotelijk materiaal:
Al het materiaal wat enigszins aanstotelijk is/kan zijn is ten strengste verboden. Hieronder valt alles wat geshared staat, wallpapers, beeld- en geluidsmateriaal, enz.

Cheats/Trainers/Bots:
Voor het spelen worden geen tools, patches, bots of andere prestatieverhogende software geinstalleerd. Cheatcodes zijn niet toegestaan. Bij gebruik ervan wordt je per direct gediskwalificeerd .

In en uitloop:
Gedurende StelLan is de poort dicht en gaat niet open.

Moet je toch tijdens StelLAN weg willen en heb je hier een goede reden voor dit vooraf melden en doorspreken met Wislo of Dice. Poort gaat alleen open voor mensen die dat gemeld hebben of bij hoge uitzondering.

Overdag:
Je bent te gast op StelLAN dus er word van je verwacht dat je de normale fatsoen regels hanteert en respect voor andere toont.

’s Nachts:
Iedereen heeft recht op nacht rust. Daarom geld dat buiten de aula zo min mogelijk kabaal gemaakt word. Zorg ook dat je op tijd je slaapplek in orde hebt. zodat dat je niet om 3 uur ‘s nachts nog met een elektrische pomp iedereen wakker moet maken.

Verder zijn de slaap plekken van andere clans een no-go-zone. Verder word er niet rondgedwaald door de gangen.

Maatregelen:
Mochten iemand zich niet kunnen houden aan de Gedragsregels, mag hij/zij zich verantwoorden bij de organisatie, de organisatie zal bepalen welke maatregelen er worden getroffen. In extreme gevallen is verwijdering van StelLAN niet uitgesloten.


1.1 Onduidelijkheden:

Bij onduidelijkheden vraag je even aan de organisatie. De organisatie beslist in onvoorziene omstandigheden.


Mocht je getuigen zijn van overtreding, meld het dan aan de organisatie.

2. De compo’s

2.1 Deelname:
Je mag aan alle compo’s meedoen zolang je voldoende man hebt om deel te nemen.

Heb je maar 4 man (of minder) dan kun je nog deelnemen. Maar de tegenpartij mag met 5 man spelen. Dat is een keuze van de tegenstander. Er wordt om sportief gedrag gevraagd door de crew. Maar als het om een finale gaat is het begrijpelijk dat je wil winnen.

Let op! Spelen met meer dan 5 man is niet toegestaan tenzij een member van de crew dit goedkeurt. (dit wordt dan genoteerd door de crewmember) Tijdens de goedkeuring moet van beide clans een persoon aanwezig te zijn (goedkeuring is maar 1 ronde geldig. Als je de ronde erna dit ook wil wordt dit opnieuw bekeken).

Mocht er nu in een later stadium ruzie hierover ontstaan,wordt dit door beide clans zelf opgelost. Tot die tijd komt er een 0-0 score (de wedstrijd wordt ongeldig verklaard)


2.2 Tijdens de compo’s:
Voor de compo’s beginnen heb je tijd om te testen of je op de servers (die zijn aangewezen voor de compo) kan komen. Als dit niet lukt laat dit dan even weten aan de crew.

Kom je op de servers disconnect dan, zodat anderen dit kunnen proberen.

Als de testtijd voorbij is, meldt de crew de eerste ronde. Er wordt dan verwacht dat je zo snel mogelijk naar de juiste server gaat en je aangewezen team/kleur kiest.

HEEL BELANGRIJK!!! Als iemand de compo regels (verschillen per game) overtreedt verwachten wij dat je een screenshot maakt. Als er zonder bewijs een conflict ontstaat komt er een 0-0 score (de wedstrijd wordt ongeldig verklaart)

Maak ook een screenshot van de eindscore. Als hierover een conflict zonder bewijs ontstaat,komt er ook een 0-0 score (de wedstrijd wordt ongeldig verklaard)

Na de ronde worden de scores ingeleverd en verlaat je de server meteen (vergeet geen screenshot te maken). Zo kunnen we zo snel mogelijk naar de volgende ronde.

Zonder screenshot of ander deugdelijk bewijs, beslist de crew!!!

Als een match snel klaar is wacht dan rustig op de volgende ronde (zorg ervoor dat je geen dingen gaat doen waardoor je de start van de volgende ronde gaat missen). Tussen de rondes zitten een paar minuten, zodat mensen naar de wc kunnen, iets eten/drinken of bijkomen van een zeer spannende match.

Mensen die niet aan compo’s meedoen kunnen zorgen dat ze klaar zijn voor de volgende compo maar er wordt wel verwacht dat er (behalve de nodige game/patch) niets geleecht wordt als een compo bezig is, zodat de compo geen lag ondervindt. Verder mag er natuurlijk gewoon gespeeld worden.
© 2010 StelLAN - made by: archetta - Domanoc - emveedee - Maltar